PSO Nederland erkent Munckhof als koploper in sociaal ondernemen

Donderdag 30 november 2017

 

Munckhof heeft de hoogste positie bereikt op de Prestatieladder Socialer Ondernemen van TNO. Uit onafhankelijke toetsing door DEKRA is Munckhof betiteld als koploper als het gaat om het bieden van werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare arbeidspositie. Daarmee levert Munckhof op duurzame wijze een bovengemiddelde bijdrage op het gebied van sociaal ondernemen.
 

Lees verder

 

Helft werkgevers wil geen arbeidsbeperkte in dienst

Vrijdag 3 november 2017

Slechts 11 procent van de Nederlandse werkgevers denkt de komende twee jaar (meer) mensen met een gezondheidsbeperking in dienst te nemen. Maar liefst de helft van de organisaties wil dit niet. De belangrijkste reden hiervoor is dat er geen geschikte functies zijn (41%). Ook het feit dat er geen nieuwe medewerkers nodig zijn (27%) of dat er onvoldoende capaciteit is voor begeleiding (12%) worden als redenen genoemd. Zo blijkt uit het onderzoek ‘Arbeidsmarkt in kaart: werkgevers 2017’van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) dat begin deze week verscheen.

Lees verder

 

Werkom: nieuwe naam participatiebedrijf Zaanstad en Purmerend

Vrijdag 3 november 2017

De nieuwe naam van het participatiebedrijf van Zaanstad en Purmerend is bekend: Werkom. Onder deze naam geeft het bedrijf in opdracht van de twee gemeenten vanaf 1 januari 2018 invulling aan de uitvoering van de Participatiewet. Het huidige BaanStede gaat op in Werkom.

Lees verder