H&W is een koeriersbedrijf met zeven auto's, waarmee ze de regio Noord-Holland bestrijken. De nadruk van de zendingen ligt op briefpost in onder meer Purmerend, Amsterdam, Alkmaar, Hoorn en Zwaag. H&W levert vooral voorgesorteerde briefpost aan de afzonderlijke postbezorgers, die de brieven vervolgens huis-aan-huis bezorgen. Inmiddels heeft H&W al diverse kandidaten van Bureau Werk geplaatst.

Snel geschikte kandidaten

Wasken (de W uit H&W) Simon is bijzonder te spreken over het aandeel van Bureau Werk. "Ze denken mee, en komen met kandidaten waarvan ik snel kan beoordelen of ze geschikt zijn. Dat gebeurt meestal op basis van een proefplaatsing en vervolgens een urencontract dat is gebaseerd op het aanbod.' Zo kwam ook Patrick Ruisendaal in dienst bij H&W koeriersdiensten.

Noodgedwongen uitkering

Patrick heeft jaren een eigen lasbedrijf gehad. Toen de markt wat minder werd, besloot hij er ook wat koerierswerk bij te gaan doen. Gewoon, omdat hij autorijden leuk vond en natuurlijk omdat de bijverdiensten onmisbaar waren. Toen de markt maar niet wilde verbeteren en Patrick zijn lasbedrijf moest verkopen, was hij noodgedwongen aangewezen op een uitkering. Bureau Werk van de Gemeente Purmerend bood hem ondersteuning. Binnen een maand vonden ze daar een mooie baan voor hem bij H&W Koeriersdiensten.  

Tevredenheid van twee kanten

Patrick is in mei begonnen bij H&W, met een proefcontract voor 17 uur in de week. Zelf was Patrick er snel uit. 'Ik wist na twee dagen dat ik verder wilde bij H&W. Alleen heb ik wel een klein meissie thuis, dus met 17 uur verdiende ik gewoon niet genoeg. Blijkbaar kwam de tevredenheid van twee kanten. Want nadat ik H&W had laten weten dat ik uitbreiding van mijn uren wilde, kreeg ik binnen de kortste keren aanvullende routes aangeboden.' Inmiddels heeft Patrick een halfjaarcontract voor 43 uur per week. 'Wat mij betreft perfect. Mooi dat Bureau Werk en H&W mij deze kans zo snel konden bieden en ook nog precies wat ik zocht.'